Waarvoor is een rugbrace geschikt?


De rugbrace, een ideale oplossing bij klachten aan de rug, zoals lage rugklachten. Om deze klachten te verhelpen kan een brace worden ingezet. In dit blogbericht wordt uitgebreid stilgestaan bij de verschillende, mogelijke functies van een rugbrace.

Waarvoor is een rugbrace geschikt?

Een rugbrace is geschikt voor veel verschillende blessures in de rug en onderrug. Deze klachten ontstaan vaak wanneer u een zwaar beroep of dagelijkse activiteit uitoefent. Een slechte houding aanneemt tijdens het zitten of staan kunnen vaak een aanleiding zijn tot rugklachten. Een rug brace is geschikt om de houding te veranderen en zo de rug te ondersteunen. Wanneer u rugklachten heeft ervaar je een stekende zeurende pijn in de rug. Deze pijn kan mild tot zeer ernstig zijn en kan tot een paar dagen of een paar maanden duren.

Verschillende blessures waar een rugbrace effect op kan hebben

 • Spit
 • Hernia
 • Ischias
 • Scoliose
 • Artrose
 • Chronische rugklachten

Wat doet een orthopedische rugbrace?

Een orthopedische rugbrace is een brace die is goedgekeurd door een orthopeed. De brace zorgt voor immobiliteit in de rug en ondersteunt zo de rug met bewegingen. De pijnlijke plekken worden ondersteund en geeft een comfort aan de rug.

Rug corrigerende brace

Het corrigeren van de rug is erg belangrijk als het gaat om rugklachten. Het verkeerd zitten tijdens kantoorbanen speelt hier een grote rol in. De corrigeerde brace zorgt voor een betere houding zo worden klachten voorkomen of behandeld. Het advies wat iedereen al een keer heeft gekregen is “sta rechtop.”

Maar vergeet dit niet een verkeerder houding kan na verloop van tijd heftige gezondheidsklachten met zich meebrengen. Daarnaast heeft een rug brace dragen niet alleen het effect dat de houding wordt recht gezet. Ook de lichaamstaal en gemoedstoestand veranderd.

Brace bij lage rugklachten

Lage rugpijn zegt het eigenlijk al is pijn in de onderrug. De pijn kan opeens of geleidelijk beginnen. Het belangrijkste is om in beweging te blijven. Met het dragen van een onderrug brace ondersteund je de rug en komt niet alle druk van het lichaam op de onder rug. Voorkom het zitten of staan in dezelfde houding. het dragen van een brace kan de pijn snel verlichten en geeft de rug meer ontlasting.

Rugband voor lage rugpijn

Een rugband is iets anders dan een rugbrace. De band is een strakke band om de rug en buik deze zorgt voor compressie en beschermd de rug om verdere klachten te voorkomen of te verminderen.

Onderrug brace

De onderrug bestaat uit rugwervels en kraakbeen. Het kraakbeen werkt als een schokdemper tussen de wervels en zorgt voor de buigbaarheid in de wervelkolom. In de meeste gevallen komt pijn in de onderrug voor bij een slechte sta of zit houding. Ook komt rugpijn veel voor bij de volgende indicaties:

 • Scoliose, een kromme rug. De wervelkolom heeft een zijdelingse draaiing.
 • Artrose, kraakbeen wordt hierbij minder waardoor het bewegen moeilijker en pijnlijker wordt.
 • Hernia, uitstulpte in de kern van de tussenwervelschijf
 • Ischias, beklemming van de grote been zenuw

Een brace kan goed zorgen voor meer ondersteuning van de rug. Het helpt hier bij het verbeteren van de houding.

Brace voor de bovenrug

Pijn in de boven rug kan verschillende oorzaken hebben. Pijn in de boven rug ontstaat meestal geleidelijk, als gevolg van een verkeerder houding. Herhaaldelijk dezelfde houding aannemen.

Bij een hernia

Een hernia is een pijnlijke plek in de rug. Deze kan ondersteund worden door en rugbrace. De rugbrace is gemaakt van schat materiaal dor een gerichte compressie tot het meest pijnlijke deel van de lumbale regio.

De volgende factoren kunnen het risico op een hernia vergroten.

 • Leeftijd een hernia komt vaak voorop een leeftijd van 25 tot 50 jaar
 • Mannen hebben meer kans op een hernia
 • Onjuist tillen van producten
 • Gewicht
 • Herhaalde activiteiten die uw wervelkolom belasten
 • Veel autorijden
 • Weinig lichaamsbeweging
 • Roken
Pro Orthic Umbilical Hernia Corset

Rugbrace voor verbeteren van de houding

8 op de 10 mensen met rugklachten hebben een verkeerder houding. Vaak hebben deze een kantoor aan en zitten veel. Het lichaam is niet gemaakt om zo veel te zitten op deze manier neem je rug een overbelaste houding aan. Om uw lichaamshouding te verbeteren moet u bewust worden van het lichaam. Hulpmiddelen kunnen helpen bij het verbeteren van uw houding. Door middel van een dergelijke brace wordt het lichaam in een bepaalde houding gezet.

Rug correctie brace

Een rugband kan helpen om de rugspieren tijdens het dragen te versterken. De band zorgt er ook voor dat je rug gestabiliseerd wordt met flexibele delen in de band. Hierdoor train je je rug. En helpt de band goed voor het ondersteunen van je lichaam

Rugbrace voor zwaar werk

Tijdens het werken met zware gewichten of apparaten is het belangrijk om rug bescherming te dragen. Dit zorgt voor en gezonde rug en helpt een hernia of andere blessures te voorkomen. Na een rugblessure is het verstandig om zo min mogelijk te tillen. En niet zwaarder dan 2 kilo. Let tijdens het tillen op je houding en buik goed via uw benen.

Rugbrace tijdens het sporten

Voor het sporten zijn er verschillende brace te vinden. Het is belangrijk na een blessure om te bescherming en ondersteuning een brace te dragen. Tijdens het sporten vooral met team sporten kunnen er nog wel eens botsingen ontstaan. Door middel van het dragen van een brace is je rug beschermd voor deze stoten. De rugbraces voor sporten zijn gemaakt van een combinatie van metaal schuim kunststof en elastische materialen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.